Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αρχές του έτους οι αιρετικοί διοργάνωσαν την ετήσια εβδομάδα προσευχών για την ενότητα των εκκλησιών τους...


 Οικουμενιστική συμπροσευχή από Μητροπολίτη Ερζεγοβίνης Γρηγόριο και τον παπικό επίσκοπο Μάτε.




Την Τρίτη 17/01/2012, στο πλαίσιο της εβδομάδας προσευχών για την ενότητα των χριστιανών, ο νυν Ερζεγοβίνης Γρηγόριος (πνευματικό τέκνο του πρώην Ερζεγοβίνης Αθ. Γιέφτιτς) πήρε μέρος σε οικουμενιστική συμπροσευχή στο ρωμαιοκαθολικό ναό στην πόλη Dubrovnik (Κροατία) μαζί με τον ρωμαιοκαθολικό “επίσκοπο” Mate Uzinic.

Οικουμενιστική αρτοκλασία από τον επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίου



Νόβι Σαντ, Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012. Συλλείτουργο του Επισκόπου Μπάτσκας Ειρηναίου Μπούλοβιτς και του Επισκόπου Vranje Παχώμιου. Στην Ακολουθία της Αρτοκλασίας ο παριστάμενος Παπικός εκπρόσωπος προσέγγισε μαζί με τους Ορθοδόξους Επισκόπους, Κληρικούς, Μοναχούς, Μοναχές και λαικούς, τον ευλογούμενο άρτο...

Βίντεο με συμπροσευχή ψευτορθοδόξων (πατριαρχείο Σερβίας) και παπικών

  
Φωτογραφίες από συνάντηση Ερζεγοβίνης Γρηγορίου με τον παπικό Μάτε, ο παπάς του φιλάει το χέρι του παπικού... αναγνωρίζοντας την ανύπαρκτη ιερωσύνη των παπικών...

Слика
 

Ρουμανία – Φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα οικουμενιστικών συμπροσευχών του 2012.

Πέμπτη 19-1ου-12 συμπροσευχήθηκαν σε ουνιτικό ναό, ψευτορθόδοξοι πατριαρχείου Ρουμανίας,ουνίτες,μονοφυσίτες, παπικοί...






Ρουμανία – Φωτογραφία από  την οικουμενιστική συμπροσευχή  στην Cluj-Napoca στο πλαίσιο της εβδομάδας συμπροσευχών του 2012.



Σήμερα, Σάβατο 21/01/2012, ξεκινά στους Αγίους Τόπους  η λεγόμενη Εβδομάδα Προσευχής «για την ενότητα των Χριστιανών.»
Οι Οικουμενιστικές Συμπροσευχές αρχίζουν από το ναό του Παναγίου Τάφου και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στον  Αγγλικανικό καθεδρικό ναό, στην Αρμενική εκκλησία, στην Λουθηρανική εκκλησία, στους Ρωμαιοκαθολικούς, στους Ουνίτες και στους  Κόπτες. (Η φωτογραφία είναι από παλαιότερες συμπροσευχές)
Schedule of Events for Week of Prayer for Christian Unity
Saturday, January 21 - 5:30 p.m.
Service at Anastasis (Holy Sepulcher), Calvary;
Greek Orthodox Office of “Apodeipnon” (Compline)
Sunday, January 22 - 5:00 p.m.
Anglican Cathe

  
Φωτογραφίες από την οικουμενιστική συμπροσευχή στην Ουγγαρία με την παρουσία του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσενίου



Ουγγαρία- Ιανουάριος 2012 – Περισσότερες φωτογραφίες από την οικουμενιστική συμπροσευχή για τη χριστιανική ενότητα. Ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος Καρδαμάκης συμπροσευχήθηκε με Ρωμαιοκαθολικούς, Αγγλικανούς και Λουθηρανούς.



Στο Νοβοσιμπίρσκ (τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη) στις 21 Ιανουαρίου 2012 και στα πλαίσια της εβδομάδας οικουμενιστικών συμπροσευχών για την ενότητα, συμπροσευχήθηκαν Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Λουθηρανοί και Βαπτιστές.

πηγή:ακτίνες

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε!

    Υποδύονται τους χρηστούς ποιμένες.

    Διαιρούν τους πιστούς ώστε να βασιλεύουν όπως εκείνοι επιθυμούν, χωρίς να ασχολείται κανείς με τις αλλαγές τους.

    Οι πιστοί, αν ενδώσουν στον πειρασμό και δεν μετανοήσουν γίνονται έρμαιο. Απογοητεύονται και χάνουν την πίστη τους και αρχίζουν και αλληλοτσακώνονται όχι για να επικρατήσει το δίκαιο, αλλά η γνώμη τους.

    Τότε, έρχονται όλοι αυτοί οι αιρετικοί και αυτοπροβάλονται ως σωτήρες: αυτό μου φαίνεται ότι δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες: επιρρίπτουν το ότι πέφτουμε σε αμαρτία στην Ιερά μας Παράδοση και την υποκαθιστούν (έτσι νομίζουν) στους λαούς με μία νέα παράδοση, μία νέα τάξη, αταξίας και σύγχισης τύπου Βαβέλ, των πραγμάτων.

    Και όποιον ξεμπερδέψει με τους καβγάδες και αντιληφθεί τί γίνεται και δώσει μαρτυρία Χριστού, τον καταδιώκουν, σημείο φανέρωσης της πλάνης τους.

    ο νυν Ερζεγοβίνης Γρηγόριος (πνευματικό τέκνο του πρώην Ερζεγοβίνης Αθ. Γιέφτιτς)
    Αντιγράφω από εδώ:
    http://www.impantokratoros.gr/B46A72DF.el.aspx
    Ενώ τελείωνε η ετοιμασία αυτού του κειμένου μαθεύτηκε η επίθεση (ορθοδόξων «κλασσικών» μη «νεο-συντηρητικών») ρασοφόρων μπράβων υπό τον Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιο Γιέβτιτς εναντίον του Ομολογητού Επισκόπου Κοσσυφοπεδίου, κ. Αρτεμίου Ραντοσάβλεβιτς, με ταυτόχρονη κατάληψη τόσο της Επισκοπής του κ. Αρτεμίου όσο και του Μοναστηριού του Ντέτσανι, με άμεση διακοπή λειτουργίας της κύριας Ιστοσελίδας του και της εφεδρικής, τον περιορισμό του σε Μοναστήρι και τον υποχρεωτικό περιορισμό των Μοναζουσών της Γκρατσάνιτσα εντός της Μονής τους.
    Αυτός είναι ο κ. Αθανάσιος Γιέβτιτς:
    http://img19.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img19/9933/tombstonewp.jpg

    Σύμμαχός τους είναι εκείνος που "δε θέλει μπελάδες" και δεν αντιμετωπίζει Χριστιανικά την αδικία που συμβαίνει. Αποφεύγει το γολγοθά του δηλαδή και τη μαρτυρία Χριστού που θα σώσει τη ψυχή του και θα γίνει αιτία να σωθούν κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζητηση

Αναγνώστες