Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η σαρία και στην Ισπανία... Σε λίγα χρόνια θα δούμε και στην Ελλάδα τέτοια φαινόμενα;

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Νόμος Σαρία στην Ισπανία. Γυναίκα γλύτωσε τον θάνατο τελευταία στιγμή.

 
Μια υπόθεση που «δικάστηκε» με βάση τον ισλαμικό νόμο της ‘Σαρία’ κόντευε να ολοκληρωθεί.

Όπως εκείνες οι υποθέσεις που «δικάζουν» οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ή οι παραστρατιωτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Σομαλία.


Μόνο που αυτή τη φορά η «δίκη» έλαβε χώρα σε μια απομονωμένη Masia (είδος τυπικού εξοχικού της Καταλονίας) στην Ισπανία.


 
Εκεί, 9 ισλαμιστές, όλοι προέλευσης Maghrebi, είχαν απαγάγει μια γυναίκα και την κατακρατούσαν παράνομα.


Η γυναίκα «δικάστηκε» από τους «κατόχους» της, που είχαν αποφασίσει να την περάσουν από «δικαστήριο» με την κατηγορία της μοιχείας. Ένθερμοι υποστηρικτές μιας ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου, της γνωστής ‘Σαρία’ (Sharia), οι απαγωγείς αποφάσισαν να καταδικάσουν την γυναίκα σε θάνατο, σύμφωνα με πηγές της έρευνας ακολούθησε.


Ευτυχώς, η γυναίκα αυτή δραπέτευσε και πήγε σε ένα αστυνομικό τμήμα (Mossos d'Esquadra, όπως λέγονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία). Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απαγωγείς της σχεδίαζαν να την εκτελέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Μετά τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη δήλωση της γυναίκας, οι Mossos εισήλθε τα μεσάνυχτα της 14ης Νοεμβρίου 2009, σε τρία διαμερίσματα, στην περιοχή Reus (Baix Camp) και Valls (Alt Camp) και συνέλαβε 9 άνδρες, που όλοι τους συνδέονται με το κίνημα Salafist, μία «υπερορθόδοξη» ισλαμική Σχολή πολύ έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή της Tarragona (πόλη της Καταλονίας). Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο βίαιο περιστατικό στην περιοχή που να συνδέεται με το κίνημα αυτό.


Ο Ποινικός δικαστής της Tarragona δέχθηκε τους ισχυρισμούς της γυναίκας που κατήγγειλε το περιστατικό και διέταξε την φυλάκιση, χωρίς εγγύηση, των 7 από τους συνολικά 9 συλληφθέντες ισλαμιστές. Κατηγορούνται για την προέβηκαν σε παράνομη σύλληψη (απαγωγή), απόπειρα δολοφονίας και παράνομες διασυνδέσεις (προφανώς σύσταση και συμμορία).


 
Οι ειδικές περιστάσεις αυτής της υπόθεσης, που πρώτη φορά συμβαίνει στην Ισπανία, έκαναν την Υπηρεσία Πληροφοριών των Mossos d'Esquadra, να αναλάβουν την υπόθεση. Αυτή η μονάδα είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Brigada Mobil της Mossos, σε απόλυτη μυστικότητα.


 
Μόλις οι ισλαμιστές συνελήφθησαν, κάθε ένας από τους συλληφθέντες οδηγήθηκε σε διαφορετικό αστυνομικό τμήμα για να εμποδιστούν να μιλήσουν μεταξύ τους, κάτι που δεν συνηθίζεται από την αστυνομία.

Οι συνθήκες της επιχείρησης οδήγησαν στην γενική πεποίθηση ότι πρόκειται για επιχείρηση που έχει σχέση με τρομοκράτες, αλλά η αστυνομία το έχει αρνηθεί από την πρώτη ημέρα.

Πηγή:Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες