Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εναντίον του Σταυρού στην Αγγλία...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η συντηρητική κυβέρνηση εναντίον του δικαιώματος να φορούν σταυρό στην δουλειά τους οι χριστιανοί εργαζόμενοι...

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι «παραγκωνίζει» τον Χριστιανισμό για να ετοιμάσει ένα νομικό αγώνα κατά τους δικαιώματος των πιστών να φορούν τον σταυρό στη δουλειά τους.

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «ασυνήθιστη» από χριστιανικές ομάδες, η κυβέρνηση φέρεται να είναι έτοιμη να επιχειρηματολογήσει εναντίον δύο Βρετανίδων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
 
Η δίκη αφορά το δικαίωμα των εργοδοτών να απαγορεύουν να φορούν σταυρό οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν θεωρείται ότι «απαιτείται» από τη χριστιανική πίστη. Οι προϊστάμενοι θα μπορούν έτσι να απολύουν τους εργαζόμενους που θα επιμένουν να φορούν το χριστιανικό σύμβολο.
Η υπόθεση αφορά δύο χριστιανές γυναίκες, τη Nadia Eweida και τη Shirley Chaplin, που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν διακρίσεις όταν οι εργοδότες τους τις απαγόρευσαν να φορούν το σταυρό. (Διάβασε: Τους φταίει ο σταυρος). 
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε χθες κάποιο σχολιασμό, αλλά χριστιανικές ομάδες εξέφρασαν την έκπληξή τους για την είδηση. 
 
Η Andrea Williams, διευθύντρια του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός μια συντηρητική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η χρήση του σταυρού δεν είναι γενικά αναγνωρισμένη πρακτική της χριστιανικής πίστης». 

 Η κα Eweida, πρώην εργαζόμενη της British Airways, και η κ. Τσάπλιν, μια νοσοκόμα, έφεραν την υπόθεσή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο μετά από τα πειθαρχικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν στην εργασία τους. Η υπόθεση της κας Eweida χρονολογείται από το 2006, όταν είχε διωχθεί από την δουλειά της επειδή αρνήθηκε να βγάλει το σταυρό, κάτι που οι εργοδότες της ισχυρίστηκαν ότι παραβίαζε τον ενιαίο κώδικα της British Airways. 
 
Η 61χρονη κα Eweida από το Twickenham, ισχυρίστηκε ότι η BA επέτρεπε στα μέλη άλλων θρησκειών να φορούν θρησκευτικά σύμβολα. Έχασε την υπόθεσή της στο Εφετείο και δεν της δόθηκε το δικαίωμα να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Η 56χρονη κ. Τσάπλιν, από το Exeter, παραπονέθηκε ότι είχε αποκλειστεί από την εργασία της στο νοσοκομείο επειδή αρνήθηκε να κρύψει το σταυρό της, και έτσι έχασε τη δουλειά της ως νοσοκόμα μετά από 31 χρόνια.







πηγή: τρίτος άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες