Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση με χειροβομβίδες σε εκκλησίες.

Κένυα: Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 45 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες και όπλα που σημειώθηκαν σε εκκλησίες της Γκαρίσα στη βόρεια Κένυα.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι σημαντική στρατιωτική βάση από την οποία αναπτύσσονται χερσαίες δυνάμεις στη Σομαλία για να εκδιώξουν τους ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ. «Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έριξαν τις χειροβομβίδες στην Καθολική Εκκλησία και την Αφρικανική Εκκλησία» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της Γκαρίσα Φίλιπ Ντόλο.

Η Γκαρίσα βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τον καταυλισμό προσφύγων Ντανταάμπ, απ' όπου ένοπλοι απήγαγαν την Παρασκευή πέντε εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής και σκότωσαν έναν οδηγό.

Στην Κένυα έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις από τότε που έστειλε στρατεύματα στη Σομαλία τον Οκτώβριο για να εκδιώξουν τους αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα. 
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες