Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ρωσία- Αντιαιρετικά μαθήματα στα σχολεία.

Ρωσία- Αντιαιρετικά μαθήματα στα σχολεία. Απαγορεύθηκαν οριστικά τα βιβλία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας.


Στη Ρωσία απαγορεύθηκαν οριστικά τα βιβλία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Ρον Χάμπαρντ. Προ ημερών το περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας με έδρα την πόλη του Σιόλκοβο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του χαρακτηρισμού τους ως εξτρεμιστικών.

«Αυτή είναι μια πολύ σωστή και καίρια λύση», εξήγησε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ρωσίας» ο πρόεδρος της νομικής επιτροπής προστασίας των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της προσωπικότητας, που λειτουργεί υπό το Ρωσικό Σύνδεσμο των Κέντρων Μελέτης των θρησκειών και αιρέσεων Αλεξάντρ Κορελόφ:

Τα βιβλία του Ρον Χάμπαρντ αποτελούν την ιδεολογική βάση της αίρεσης της Σαϊεντολογίας. Αυτή είναι μία από τις πιο επικίνδυνες αιρέσεις, η οποία δρα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι δραστηριότητές της προκαλούν σημαντική βλάβη στη δημόσια υγεία και οδηγούν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι στερούνται της λογικής και συχνά και της ίδιας της ιδιοκτησίας τους. Κρίνοντας από μια σειρά γνωρισμάτων η οργάνωση αυτή καταστροφικό χαρακτήρα. Είναι αναμφίβολο ότι τα έργα του Χάμπαρντ, που θεμελιώνουν τη δική του διδασκαλία, είναι επικίνδυνα. Παρόμοια φιλολογία είναι απαραίτητο να απαγορεύεται και να αποσύρεται από τη δημόσια κυκλοφορία.

Πάντως η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Μόσχας δεν φαίνεται σε όλους δίκαιη. Η απόφαση αυτή παραβιάζει τα δικαιώματα των πιστών, παρά το γεγονός ότι το ρωσικό Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας, της ελευθερίας της σκέψης και της συνείδησης και το δικαίωμα στην προστασία έναντι των διακρίσεων για θρησκευτικούς λόγους, λέει ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης της Ελευθερίας της πληροφόρησης Ιβάν Παβλόφ:
 
Κάθε απόπειρα να χαρακτηριστεί οποιαδήποτε θεωρία ως απαγορευμένη και να περιοριστεί η πρόσβαση σε αυτή αποτελεί σύμπτωμα ανωριμότητας από δημοκρατική άποψη, μισαλλοδοξία για κάθε διαφορετική σκέψη. Στα ράφια πρέπει να απαγορεύεται να υπάρχει μόνο ό,τι προκαλεί όχι κάποια φανταστικά και υποθετικά, αλλά πραγματική βλάβη στην υγεία των πολιτών, στην ασφάλεια της κοινωνίας. Και στην περίπτωσή μας, δυστυχώς, το ζήτημα του πόσο πραγματική είναι η βλάβη υποχωρεί σε δεύτερο επίπεδο.

Η διδασκαλία του Χάμπαρντ, όπως και οι αιρέσεις συνολικά, άρχισαν να διαδίδονται δραστήρια στη Ρωσία αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σήμερα ο αριθμός των αιρετικών στη χώρα πλησιάζει το ένα εκατομμύριο. Και μιλάμε μόνο για όσους δεν κρύβουν την προσήλωσή τους σε κάποια σέκτα. Έχοντας επίγνωση της απειλής από τις μη παραδοσιακές παραθρησκευτικές οργανώσεις, οι Αρχές της χώρας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση των σεκτών. Ειδικότερα από το Σεπτέμβριο του 2012 στο πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων θα εμφανιστεί ένα νέο «Βασικές αρχές του θρησκευτικού πολιτισμού και της κοσμικής ηθικής». Κατά τη γνώμη των ειδικών είναι σήμερα απαραίτητος όχι μόνο για να γνωρίσουν οι μαθητές τις επιταγές της παραδοσιακής πίστης, αλλά και για να προστατευθούν από το να πέσουν στα δίχτυα των μη παραδοσιακών οργανώσεων. Πέραν αυτών δημιουργούνται και κυβερνητικά κέντρα αποκατάστασης και βοήθειας στα θύματα των αιρέσεων.

Φωνή της Ρωσίας
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες