Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στιγμιότυπα του σατανισμού...

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου – συγγραφέα.
 
 

Ο σατανιστής Άντον Λαβέυ, ιδρυτής της εκκλησίας του σατανά στις Η.Π.Α.
 
Ελλάδα: Στην Ελλάδα η γνωστότερη περίπτωση αφορά στη “σέχτα” σατανιστών της Παλλήνης με τις τελετουργικές δολοφονίες-ανθρωποθυσίες. Ο εγκέφαλος εκείνης της οργάνωσης, Κατσούλας, παραμένει φυλακισμένος με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.
 
Κρώουλυ: Διάσημος ιδρυτής σατανιστικής αίρεσης που έδρασε στην Ιταλία, στα πρώτα χρόνια τού Φασισμού, ήταν ο Άγγλος Κρώουλυ. Την δράση του Κρώουλυ, που είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του σε βίλλα στη Σικελία, διέκοψε η Ιταλική Αστυνομία. Αφορμή υπήρξε η ανεύρεση μιας κοπέλας που τριγύριζε μια σεληνοφώτιστη νύχτα, ολόγυμνη σχεδόν, στην ακροθαλασσιά και καλούσε τον Εωσφόρο. Η Αστυνομία κατώρθωσε να προωθήσει πράκτορά της μεταξύ των πιστών, ο οποίος έδωσε την κρίσιμη πληροφορία: Ύστερα από ένα ομαδικό όργιο, η «κόκκινη γυναίκα», η ερωμένη τού Κρώουλυ θ’ αυτοκτονούσε με μεγάλη δόση κοκαΐνης. Μια νύχτα, λοιπόν, αφού έσφαξαν ένα τράγο και την περιέλουσαν με το αίμα του, οι πιστοί υποχρεώθηκαν να πιουν τα αίματα από το γυμνό της σώμα κι ετοιμάσθηκαν να την απολαύσουν με τη σειρά, ενώ εκείνη είχε περιέλθει σε κατάσταση αποκτηνώσεως από κοκαΐνη. Οι Καραμπινιέροι ώρμησαν ένοπλοι στον κήπο των οργίων και η ανθρωποθυσία ματαιώθηκε. Έκτοτε έληξε η βασιλεία του Κρώουλυ.
 
Η.Π.Α.: Χαρακτηριστικότερες ειδήσεις είναι αυτές που διάβαζαν οι παλαιότεροι σε αθηναϊκές εφημερίδες για την τέλεση “μυστηρίων” των σατανιστών στις ΗΠΑ. [Τα στοιχεία αλιεύθηκαν αποό τις εφημερίδες Ακρόπολις (Φεβρουάριος 1967), Μεσημβρινή (Μάρτιος 1967), Ταχυδρόμος και Έθνος.] Εκεί αναφέρεται στην ευλογία ενός “γάμου” από τον επικεφαλής της “εκκλησίας του σατανά”, Α.Λαβέι. Ο Λαβέϋ πάντρεψε την 26ετή Τζούναθ Κέης, και τον Τζών Ραίημοντ, πρώην δημοσιογράφο, ηλικίας 35 ετών, κρατώντας ένα σπαθί πάνω από τα κεφάλια τους και δίνοντας τους την ευλογία τού Σατανά. Στη διάρκεια της τελετής η ηλικίας 21 ετών Λόις Μόργκενστρουμ ήταν ξαπλωμένη ολόγυμνη επάνω σε πέτρινη «Αγία Τράπεζα», που φωτιζόταν από τέσσερα κεριά. Η σκηνή αυτή, όπως εξήγησε ο Λαβέϋ, συμβόλιζε τη γήινη ηδονή. Ύστερα από την τελετή, νεόνυμφοι και προσκεκλημένοι κατέβηκαν από μία καταπακτή ο ένα υπόγειο μπαρ. Εκεί προσεφέρθη βότκα με μυρωδιά ευκαλύπτου. Ο Λαβέϋ, φορώντας μαύρη κουκούλα και μανδύα κτυπούσε ένα γκογκ και απάγγελλε μια ωδή στον θεό Πάνα. [Φανταζόμαστε ότι οι Έλληνες Νεοπαγανιστές, που έχουν αδυναμία στο θεό αυτό, καταλαβαίνουν το γιατί.] Ύστερα έκανε διάφορες επικλήσεις σε μία ακατανόητη γλώσσα. Όμως έχουμε και αναφορές για επίσημες τελετές, μυστηριακού τύπου, πώλησης ανθρώπου στο σατανά. Η γνωστή ηθοποιός, Τζαίην Μάνσφηλντ είχε «πουληθεί» στον Σατανά. Η διάσημη και όμορφη αυτή ηθοποιός, που βρήκε τραγικό θάνατο, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είχε πωλήσει την ψυχή της στον διάβολο και είχε γίνει μέλος της «Πρώτης Εκκλησίας τού Σατανά». Η αποκάλυψη οφείλεται στην δημοσιογράφο Νόρα Λάιγκ.
 
Διαβάζουμε στο “Έθνος” (8.11.67): “Η Τζαίην ζήτησε να μιλήσει με τον μεγάλο ιερέα και ύστερα από μερικές εβδομάδες τού ανήγγειλε, ότι ήθελε να βαπτισθεί και να κοινωνήσει(!) για να γίνει μέλος της σατανικής θρησκείας. Ο Άντον την ειδοποίησε τότε να περάσει από την Εκκλησία του. Η Τζαίην μπήκε στην μεγάλη αίθουσα, οι τοίχοι της οποίας ήσαν βαμμένοι μαύροι και ο βωμός στολισμένος με μαύρα βελούδα. Εκεί την υποδέχθηκε ο Άντον Λαβέυ για να την μυήσει. Γέμισε ένα κύπελλο με αίμα λευκής περιστεράς, συμβόλου αγνότητας, και έρριξε μέσα μια σκόνη. Οι ανάδοχοι(!) υποσχέθηκαν, τότε, ότι η νεοφώτιστη θα υπάκουε τυφλά στις εντολές τού Σατανά και ότι θα έκανε ότι άρεσε στον διάβολο. Κατόπιν η βαπτιζομένη άδειασε μονορρούφι το κύπελλο. Η Τζαίην πλησίασε κατόπιν τον βωμό φορώντας ένα μαύρο διαφανές φουστάνι και ξαπλώθηκε επάνω του. Υπό τα βλέμματα του ιερέως και τού ακροατηρίου υπνωτίσθηκε και άρχισε να μουρμουρίζει βλαστήμιες. Ο ιερέας τη σκέπασε με μαύρο σεντόνι και ενώ το ακροατήριο έψελνε διάφορες προσευχές, η νεοφώτιστη, κάτω από το σεντόνι, γδύθηκε και εμφανίσθηκε ολόγυμνη στο εκκλησίασμα!”

 
Ν. Αφρική: Η τελευταία χρονολογικά υπόθεση σατανικής τελετής με ανθρώπινο θύμα ήταν ελληνικού ενδιαφέροντος και εκτυλίχθηκε στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για την υπόθεση της άγριας δολοφονία της 18χρονης Ελληνίδας Κίρστι Θεολόγου από σατανολάτρες στο Γιοχάνεσμπουργκ. Στις 22/10/2011, η Κίρστι ξεκίνησε από το σπίτι της, παρέα με κάποιους νεαρούς με τους οποίους γνωρίστηκε λίγους μήνες προηγουμένως και τη στενή της φίλη, Μπράνγουϊν, 16 ετών. Εκείνο το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν, αυτά τα παιδιά κατευθύνθηκαν σε πάρκο της πόλης. Πρόθεση των υπόλοιπων νέων ήταν να διοργανώσουν τελετή προς τιμήν του Σατανά, θυσιάζοντας και κάποια κοπέλα, για να «προσφέρουν» αίμα στο «μεγάλο θεό Μπαθομέτ».
 
Έπιασαν λοιπόν και ακινητοποίησαν τα δύο κορίτσια και έβαλαν πρώτη για θυσία την Κίρστι. Την περιέλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά, για να την κάψουν ζωντανή, και την ώρα που εκείνη καιγόταν ένας της έκοψε το χέρι, προκειμένου να χυθεί το αίμα της πάνω στη Βίβλο. Τότε η φίλη της Κίρστι αντέδρασε, καταφέρνοντας να την ρίξει πάνω σε άμμο, για να κατασβεστεί η φωτιά, και κατόπιν την οδήγησε στο νοσοκομείο. Όμως τα πράγματα ήταν ήδη πάρα πολύ δύσκολα. Οι πνεύμονες της κοπέλας ήταν εντελώς κατεστραμμένοι από τη φωτιά, ενώ εγκαύματα πάνω από 75% κάλυπταν το σώμα της! Έτσι, παρ’ όλες τις υπερπροσπάθειες, η 18χρονη Ελληνίδα τελικά εξέπνευσε στις 28/10.2011.
 
Προστασία: Τι μπορεί να κάνει, όμως, κάποιος, ιδιαίτερα νέο παιδί για να μην εμπλακεί στα πλοκάμια του Σατανισμού; Να μη διαβάζει από περιέργεια, έστω, σχετικά βιβλία, όπως: Σολομωνική, Νεκρονομικό, συνταγές μαγείας, ούτε βιβλία που έχουν σχέση με πνευματισμό, παραψυχολογία, μεταφυσικά φιλοσοφικά συστήματα ανατολικών θρησκειών, υπνωτισμό κ.ά. Δεν πρέπει η περιέργεια να μας οδηγήσει σε χώρους όπου γίνονται σχετικές τελετές (τραπεζάκια που κινούνται, ποτήρια που περπατούν). Να μην υπακούει σε προτροπές μερικών που λένε: «Επανάλαβε μερικούς αριθμούς και θα δεις τη μορφή του Χριστού ή τη μορφή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου που έχει πεθάνει». Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνον ο Χριστός μας αγαπά πραγματικά. Αυτός, εδώ και 2000 χρόνια απέδειξε την αγάπη τoυ χύνοντας το αίμα Του για μας. Μένοντας κοντά Του δεν φοβόμαστε τίποτε. Στους αδιέξοδους δρόμους που μπορεί να προβάλλουν μπροστά μας, η Εκκλησία του Χριστού μας προσφέρει τα πάντα: αγάπη, ειρήνη, χαρά, ευτυχία. Γιατί ο Χριστός είναι ο παντοδύναμος Λυτρωτής μας, ο μόνος που μπορεί να μας τα δώσει όλα και να λύσει όλα μας τα προβλήματα. Άλλωστε: “εὰν γαρ καὶ πορευθώ εν μέσω σκιάς θανάτου, ου φοβηθήσομαι κακά, ότι συ μετ᾿ εμού ει· η ράβδος σου και η βακτηρία σου, αύται με παρεκάλεσαν”. (Ψ. κβ΄4)
 
Επιμύθιο: Λέει χαρακτηριστικά ο αρχισατανιστής Άντον Λαβεί: «Δεν είμαι εναντίον των ανθρωποθυσιών και του κανιβαλισμού, άλλό εναντίον των τιμωριών και των κοινωνικών δυσχερειών που μπορεί να επιφέρουν στους δράστες!» Απίστευτο! Ο Σατανισμός οδηγεί στη δυστυχία, στην κοινωνική απομόνωση, στην αδυναμία βίωσης της πραγματικής αγάπης και της ομορφιάς της επικοινωνίας και της σχέσης με το συνάνθρωπο. Οδηγεί στην αποκτήνωση τού ανθρώπου. Στο βιολογικό θάνατο αλλά. και το χειρότερο, στον πνευματικό Θάνατο, που επιφέρει ή απομάκρυνσή μας από την Πηγή της Ζωής, το Θεό.
 
Βιβλιογραφία για το σύνολο των σχετικών άρθρων (5):
_____________________________________________________

- Γ. Βλάχου, σατανισμός, Θρησκειολογικό
-Λεξικό, Ελληνικά Γράμματα, σελ. 483-484
-Βασίλης Αδραχτάς, Σατανισμός. Άλλη μια Νέα Θρησκεία χωρίς Θεό, εκδ. Ιερά/Βέβηλα Αθήνα 2010
-Henry Ansgar Kelly, Σατανάς: μια βιογραφία, μτφρ. Γιάννης Βογιατζής, εκδ. Πολύτροπον 2008
-Νίκος Ματσούκας, Σατανάς, εκδ. Π. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 1999
-Charles Stewart, Δαίμονες και διάβολος στην Ελλάδα, μτφρ. Μαριάννα Σωκράτους, εκδ. Ταξιδευτής, Αθήνα, 2008
-Απόστολος Νικολαΐδης, Η σατανολατρία ως κοινωνικό φαινόμενο, ανάτυπο Αθήνα 1995.
-π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, Εγκληματικο δόγμα, εμπειριες πρώην σατανιστών και
-«Νεοσατανισμός, Ορθόδοξη θεώρηση και αντιμετώπιση», {1996}, Εκδόσεις «Διάλογος», (Π.Ε.Γ.)
-Γεώργιος Σ. Κανταρτζής, Αι εκκλησίαι του σατανά
-Νικολάου Ψαρουδακη, Σατανισμός-σατανολατρεία
-nicholas goodrick-clarke, ναζιστικος σατανισμος στη Γερμανία, toy david myatt
 
Πηγή: aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες