Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

''ΓΟΧ'' και ιστορική αλήθεια.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgorIwYZ76FuFY-OADTRoLU33ikVHLBzm-pYfu0OFbxlUBfmCsdmXHSJ-v5KhWEQwX-x0LGxCrzfpzryMAGnhbrFC2tbDAtcYxKc3wXE_ZqyHh6R3URxxXuH30g-glqJtzK3BhBKf_5kW9J/s400/AUXENTIOS_3.jpg

Εδώ βλέπετε τον Αρχιεπίσκοπο Χιλής Λεόντιο στην χειροτονία του Αρχιμανδρίτου Αυξεντίου Πάστρα, το Μάϊο του 1962, εις Επίσκοπον Γαρδικίου. Είναι γνωστόν ότι ο Επίσκοπος Αυξέντιος δεν δεχόταν τον άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό τον εν Αιγίνη, το ίδιο αγιομαχικό φρόνημα είχε και ο στεκόμενος δίπλα του Επισκόπου Αυξεντίου, ο Αρχ/της  Χρυσόστομος Νασλίμης, πνευματικός της Ιεράς Μονής Υπαπαντής του Χριστού στο Χορτοκόπι Καβάλας. Αυτά μαρτυρούν πέραν πάσης αμφιβολίας οι παλαιότεροι παλαιοημερολογίτες του χώρου των Φλωριναίων ''ΓΟΧ'', οι οποίοι έζησαν από κοντά τους Επισκόπους αυτούς και βίωσαν και τα γεγονότα της αρνήσεως του Αρχιεπισκόπου των ''Φλωριναίων ΓΟΧ'' Αυξεντίου, να εγκαινιάσει ναό αφιερωμένο στον άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό. Σημειώστε δε, ότι ο εικονιζόμενος Επίσκοπος Αυξέντιος ευλογεί με τα δύο του χέρια έναν άδειο Ναό αφού οι χειροτονίες έγιναν κρυφά από την Σύνοδο των Ρώσσων της Διασποράς και κρυφά από το ποίμνιο των Ελλήνων παλαιοημερολογιτών, διότι ο Αρχ/πος Λεόντιος ήρθε στην Ελλάδα λαθραία!

Στη φωτογραφία δεν φαίνεται πουθενά ο Επίσκοπος Ταλαντίου Ακάκιος. Ούτε στο χαρτί που υπέγραψε ο Χιλής Λεόντιος για να βεβαιώσει την χειροτονία του Γαρδικίου Αυξεντίου υπάρχει η υπογραφή του Επισκόπου Ακακίου. Γιατί δεν φαίνεται πουθενά και ποτέ να συμμετείχε μαζί με άλλον Επίσκοπο, ο εμφανιζόμενος ως Επίσκοπος Ακάκιος Παππάς; Τρία έτη αργότερα ο Γαρδικίου Αυξέντιος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, των αποκαλουμένων ''ΓΟΧ'', με ένα απλό χαρτί και όχι ''Πιστοποιητικό Χειροτονίας'' που να πιστοποιεί ότι όντως χειροτονήθηκε Κανονικώς εις Επίσκοπον. Έχουν προκύψει από τότε πολλές ομάδες ''ΓΟΧ'' με Αρχιεπίσκοπο ή Πρόεδρο η κάθε μία. Όλες όμως έλκουν χειροτονία από τις άκυρες χειροτονίες των ετών 1960 και 1962. 

Η αντίφαση των σημερινών ''ΓΟΧ'' είναι η εξής: Υποστηρίζουν πως από το 1924 οι εκκλησίες που υιοθέτησαν το νέο ημερολόγιο εξέπεσαν της Θείας Χάριτος. Επιπλέον κι οι εκκλησίες που κοινωνούν εκκλησιαστικώς με νεοημερολογίτικες εκκλησίες. Όπως κι εκείνες που συμμετέχουν στον Οικουμενισμό, δηλαδή συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλοθρήσκους

Τότε πώς οι αποκαλούμενοι ''ΓΟΧ'' θέλουν να λένε ότι έχουν έγκυρα μυστήρια, αφού είναι χειροτονημένοι όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, το 1960 από τον νεοημερολογίτη Αρχιεπίσκοπο Γαλλίας Θεόφιλο Ιονέσκου; Ποτέ δεν μας έχει απαντήσει κάποιος δαήμων του χώρου των οικουμενιστών ''ΓΟΧ'' σε αυτό το ερώτημα. Κάποιος θεολόγος τους, κάποιος Επίσκοπος τους. Ποτέ. 

Το πιο ειρωνικό εξ όλων είναι ότι ο Γαλλίας Θεόφιλος αρνείτο ως και τον θάνατο του ότι χειροτόνησε τον Αρχ/τη Ακάκιο σε Επίσκοπο! Όμως οι Φλωριναίοι ''ΓΟΧ'' επιμένουν κι ας έρχεται αυτό σε αντίφαση με όλη την εκκλησιολογία τους, αναιρώντας αυτούς τους ιδίους!

Επί του θέματος της άκυρης χειροτονίας Επισκόπων για τους οπαδούς του π. Φλωρίνης Χρυσοστόμου διαβάστε επίσης:

Περί των αμετανοήτως εμμενόντων εις την αίρεση.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αικατερίνη Φραντζή. έχω ακούσει ότι κι άλλοι δεσπότες των φλωρινικών δε πιστευουν τον άγιο νεκτάριο. και ο στέφανος δεσπότης χίου δε τον ήθελε, μία δαιμονισμένη του ταχε σούρει σε εξορκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζητηση

Αναγνώστες