Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE.

 
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE
 
10/1/2014
 
Για τις κοινές δράσεις τους στις Βρυξέλλες και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με άλλα μέλη του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης (C.E.C), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Αθήνα Νικόλαος Φώσκολος, συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής των Συνόδων της Ευρώπης (COMECE). Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τα μέλη των Αντιπροσωπειών, ευχήθηκε να τελεσφορήσουν σύντομα οι προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα ν' αποβούν καρποφόρα για το καλό των λαών της Ευρώπης.
 
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και παρουσίασε τις δύο επιτροπές και τους σκοπούς τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Εξήγησε ότι με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, ήρθαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών, προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα για τις προτεραιότητες της Προεδρίας αυτό το εξάμηνο.
 
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μετέχει η Εκκλησία μας στα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες, "γιατί παρουσιάζεται η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη". Παράλληλα, οι κοινές δράσεις των Επιτροπών στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, αναδεικνύουν το πνευματικό και κοινωνικό έργο των Εκκλησιών, λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε άλλη φωνή». Τέλος, απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης Γαλλίας στα μέλη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης για τους φτωχούς και τους μετανάστες.
 
Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πρόνοιας, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης και ο γραμματέας της Συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης. Τα μέλη των δύο Επιτροπών θα συναντηθούν στη διάρκεια της μέρας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλα και θα παρακαθίσουν σε γεύμα.
 


φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
 
Πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες