Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αποκεφάλισαν εργάτη επειδή δεν ήταν μουσουλμάνος

http://www.agioritikovima.gr/media/k2/items/cache/01c96beeb335813f570c7ab0278ab738_L.jpg

Οι Αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν την εκτέλεση ενός Φιλιππινέζου εργάτη κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος αφού πρώτα απήχθη όμηρος, κατόπιν αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστές ενόπλους στη Λιβύη. Eίναι τα ίδια άτομα που οι ΗΠΑ αποκαλούσαν μαχητες της ελευθερίας όταν έριξαν το καθεστώς Καντάφι.

Η εκτέλεσή του έγινε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων και οι θύτες επικαλέστηκαν ως επιπλέον δικαιολογία το ότι «δεν ήταν μουσουλμάνος».
 
Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.
 
«Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε ένα όχημα και οι αντάρτες τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης ένας Λίβυος και ένας Πακιστανός. Το θύμα φέρεται να ξεχώρισε, επειδή δεν ήταν μουσουλμάνος» δήλωσε, ο Τσαρλ Τζος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων.
 
Οι απαγωγείς αρχικώς ζήτησαν 120.000 ευρώ από την κυβέρνηση της Μανίλα για να απελευθερώσουν τον όμηρο. Ωστόσο, ύστερα από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων η φιλιππινέζικη κυβέρνηση έλαβε το τραγικό μήνυμα ότι το ακέφαλο σώμα του εργάτη βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο της Βεγγάζης.

«Ο άτυχος άνδρας ενδέχεται να ήταν ήδη νεκρός πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς», σημείωσε ο Τζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Με αφορμή από το τραγικό γεγονός, το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα εκκένωση της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο Λιβύης από τους Φιλιππινέζους εργάτες, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 13.000. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο εξής δεν θα επιτραπεί σε κανένα Φιλιππινέζο πολίτη να ταξιδεύει στη Λιβύη.
 
Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες