Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές των χριστιανικών εκκλησιών.


«Πρέπει να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες δεν γεννήθηκαν χωρισμένες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη της Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη.
 
«Η ενότητα των χριστιανών είναι βασικής σημασίας, διότι αυτή είναι η εντολή του ίδιου του Ιησού», πρόσθεσε ο ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο, για να επιτευχθεί ο κύριος αυτός στόχος «πρέπει να αναζητηθεί κάποιος καινούριος τρόπος».

Ο Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «το Άγιο Πνεύμα εμπνέει την διαφορετικότητα στην Εκκλησία. Η διαφορετικότητα είναι ωραία αλλά, παράλληλα, το Άγιο Πνεύμα εμπνέει και την ενότητα. Και έτσι η Εκκλησία είναι μία, ενωμένη. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ωραίο όρο, πρόκειται για μια συμφιλιωτική διαφορετικότητα».
 
Απευθυνόμενος σε μέλη της ιταλικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο τους ζήτησε συγγνώμη για τους καθολικούς εκείνους που πήραν μέρος σε διωγμούς σε βάρος της Εκκλησίας τους «διότι δεν γνώριζαν τι έπρατταν και υπέκυψαν στον πειρασμό του Διαβόλου».
 
Σε σχέση, πάντα, με την ποθητή ενότητα των Χριστιανών, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την πεποίθηση, τέλος, ότι «ακολουθώντας τον δρόμο προς την ενότητα, θα μας έκανε καλό να αγγίξουμε την σάρκα του Χριστού, να πάμε στις περιφερειακές συνοικίες, όπου ζουν τόσα αδέλφια μας τα οποία χρειάζονται τον Θεό. Αδέλφια που πεινούν, αλλά δεν ζητούν ψωμί, αναζητούν τον Θεό».  
 
Πηγή: agioritikovima.gr
 
(Σχόλιο εγκολπίου: Αν διατίθεται ο Πάπας να αφήσει όσες βλασφήμιες υιοθέτησε η δυτική εκκλησία και να επανέλθει σε όσα ενέπνευσε το Άγιο Πνεύμα στους Αγίους τότε η ένωση θα είναι κατά Θεόν, αλλά με το πρωτείο και το αλάθητο, αλλά και τόσες άλλες αιρέσεις στο Βατικανό ποιά ένωση θα επιτευχθεί; Εκείνη του διαβόλου και όχι Του Θεού.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες