Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αφόδευσαν σε εικόνες...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUw8t1J3HmDmLxgapC4mJZr8Ay34o2DSDYQ065LNBPUPm6b_a0nYCAXe3rdTe7NAZ4lOmvkONkVeDBTJP7-JWFB7ULZgqgfUMN2IX_amXnjEVPNoKcHmughvkJUGOOWj8qNdkArvKPIbI/s1600/HFGFFFF.JPG

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήλθαν αντιμέτωποι κτηνοτρόφοι στα Ανώγεια Κρήτης, όταν μπήκαν στην εκκλησία Ανάληψης στην θέση «Χριστού» στην Νίδα λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου.

Ιερόσυλοι είχαν εισβάλει στον ναό και είχαν αφοδεύσει και ουρήσει σε όλους τους χώρους, ενώ είχαν αλείψει τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας με κόπρανα. Μάλιστα, σε μια από αυτές έγραψαν: «Φάτε σκ... κερνάει ο Δίας.»



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δράστες ήθελαν απλώς να βεβηλώσουν τον ναό. Και αυτό γιατί ενώ υπήρχε και ένα μικρό παγκάρι με δωρεές πιστών, οι δράστες δεν το έκλεψαν.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ τα σύμβολα που έχουν αναγραφεί παραπέμπουν σε οπαδούς του Δωδεκάθεου.

«Πιθανότατα κάποιος από τους χιλιάδες επισκέπτες που το καλοκαίρι επισκέπτονται το λατρευτικό χώρο, προχώρησε στην ενέργεια αυτή. Σίγουρα, δεν είναι κάτοικος της περιοχής.»




 
Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες