Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αφαίρεσαν τον Σταυρό από το νεκροταφείο για να μην «προσβάλει» τους «άλλους»...

 
Αυτό δεν "προσβάλλει"

Διαμάχη έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την πόλη Κροτόνε (το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική αποικία του Κρότωνα) της Καλαβρίας στην Ιταλία, η απόφαση του δήμου να απομακρύνει τον Σταυρό από την κεντρική πύλη του νεκροταφείου.

 
Αυτό "πρόσβαλλε"

Την αφαίρεση του σταυρού από την πύλη του νεκροταφείου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας Fabrizio Meo, λέγοντας ότι ο σταυρός αφαιρέθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι "ενοχλεί" την ευαισθησία των μουσουλμάνων και των εκπροσώπων των μη χριστιανικών θρησκειών.

 
Η απόφαση του δήμου, λέει ο Meo, "ήταν ένα εσκεμμένο αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής επίδειξης «κοσμικού κράτους» του δημάρχου Peppino Vallone (φωτο) που ανήκει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (Partito Democratico, PD).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Καλαβρίας “Il Quotidiano della Calabria”, ο Meo επικαλείται σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «πρέπει να θεωρηθεί ότι το Σύνταγμα, ενώ εξασφαλίζοντας παράλληλα την ίση ελευθερία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα δεν επιβάλλει καμία απαγόρευση για την έκθεση σε δημόσια κτίρια και γραφεία ενός συμβόλου που, όπως είναι ο Σταυρός, είναι μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας».
 
Πηγή: Κόκκινος ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες