Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Θαύματα του εν Αγίοις πατρός ημών Ματθαίου του Ομολογητού, μέρος τρίτο.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZgT3PHai7rUhjgJCLmf_ZvTN29Xbkhwpcon9597tWtcsHw8aPPuzOCdsXt8p0yfxvjKBmtf27sqiGp2lcazYlhbWxwRVwIx2evVJMClWajaaDBxAQsJTZ5CpxUaakINHDshOvA1GNU3rs/s1600/1950%252C+%25CE%259C%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B8%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%259F%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25AE%25CF%2582+4.jpg

Θαύμα ένατο.


Κάποιος Μεγαλόσχημος Μοναχός, ο π. Άνθιμος, εργαζόταν στο νταμάρι του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, στη γυναικεία Μονη Παναγίας στην Κερατέα. Συνεργεία του δαίμονος πέφτει από μία σκαλωσιά ύψους περίπου 15 μέτρων. Βαριά τραυματισμένος, με σπασμένη σπονδυλική στήλη, μεταφέρεται άμεσα στην Αθήνα. Οι ιατροί δεν τον κράτησαν, την δεύτερη μέρα είπαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να περπατήσει ξανά και είναι μάταιο να μείνει στην κλινική.

Ο άγιος Ματθαίος εκείνες τις ημέρες ήταν στο μετόχι της Μονής Κερατέας στην Αθήνα, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, αριθμός 71. Έφεραν τον τραυματία στον άγιο και του είπαν την περίπτωση. Ο άγιος Ματθαίος ρώτησε τον π. Άνθιμο, ''πάτερ, πιστεύεις ότι Ο Κύριος μπορεί να σε κάνει καλά;'' απάντησε, ''με την ευχή σου πιστεύω άγιε πατέρα''. 
 
Τότε ζητάει να του γεμίσουν ένα ποτήρι νερό, του το φέρνουν και εκείνος βουτάει το Εγκόλπιο του μέσα, το σταυρώνει και του λέει, ''αυτό είναι το φάρμακό σου'', και του το ρίχνει στην πλάτη μέσα στο ράσο του. Αμέσως ο π. Άνθιμος άρχισε να νιώθει τα πόδια του και σε μερικά λεπτά σηκώθηκε όρθιος. Τον πήγαν μάλιστα στη κλινική να τον δουν οι ιατροί. Η αντίδραση τους ήταν να εξετάσουν τον πρώην παράλυτο αλλά χωρίς να βρουν λογική εξήγηση!

Θαύμα δέκατο.
 
Μία γυναίκα θέλησε να επισκεπτεί τη γυναικεία Μονή Παναγίας στη Κερατέα, για να δει τον άγιο Επίσκοπο για τον οποίον έλεγαν ότι έκανε θαύματα, θεραπείες, εδιωχνε δαιμόνια και άλλα. 
 
Πήγε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής όπου εκείνη την ώρα κήρυττε τον λόγο Του Θεού ο άγιος Ματθαίος, την είδε ο άγιος μέσα στο πλήθος και της είπε, ''Κυρά, γιατί πήγες στη μάγισσα; Φαίνεται στο μέτωπο σου''...
 
Πράγματι είχε πάει σε μάγισσα και δεν το είχε εξομολογηθεί ποτέ.
 
Θαύμα ενδέκατο.
 
Νέα κοπέλα από την Θήβα, έπασχε από δαιμόνιο και την έβαλαν οι δικοί της στη σούστα να την πάνε στο γυναικείο μοναστήρι για να την ελευθερώσει ο άγιος Ματθαίος. 

Όταν πλησίαζαν στη Μονή φώναξε το δαιμόνιο, ''φεύγω για τα ρέμματα, φοβάμαι να πάω, εκεί είναι ο ληστής που μας παίρνει τις ψυχές'', κι έφυγε από μέσα της αμέσως.

Η κοπέλα από ταραγμένη που ήταν, ηρέμησε και έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας της.

Θαύμα δωδέκατο.

Αδελφή πάσχουσα από δαιμόνιο, η οποία παρέμενε στη Μονή, μαζί με συγγενείς της, μία μέρα χάθηκε, την αναζήτησαν παντού αλλά δεν την εντόπισαν. Πήγαν με φόβο μεγάλο στον άγιο Ματθαίο και του είπαν το περιστατικό. Εκείνος την ίδια στιγμή προσευχήθηκε και είπε, ''διάβολε μην πειράξεις την αδελφή μέχρι να την βρούν οι συγγενείς της''. 

Μετά από ώρες βρέθηκε το κορίτσι ένα μέτρο από την θάλασσα, σε μία παραλία, να κοιτάζει σαν άγαλμα τον ορίζοντα. Σώο και αβλαβές το κορίτσι από τον δαίμονα που ήθελε να το πνίξει, το παρέλαβαν οι συγγενείς και το πήγαν πίσω στη Μονή.

Θαύμα δέκατο τρίτο.

Μία οικογένεια πήγαινε στο μοναστήρι μέσω θαλάσσης, με καϊκι από Χαλκίδα για μία αγρυπνία, αλλά τους έπιασε τρικυμία και παραλίγο να πνιγούν. Ο άγιος Ματθαίος από το μοναστήρι ευρισκόμενος, είδε το περιστατικό σε όραμα και είπε στις Μοναχές του, ''Σας παρακαλώ, πηγαίνετε στο λιμάνι να πάρετε μία οικογένεια που σώθηκε με την βοήθεια Της Παναγίας μας''.
 
Θαύμα δέκατο τέταρτο.

Το έτος 1943 δύο Γερμανοί πήγαν στο γυναικείο μοναστήρι κι έκαναν περίπατο γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. 
 
Μία Μοναχή, η αδελφή Σαλώμη, είδε δύο αντάρτες κοντά στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής να σημαδεύουν με όπλα τους Γερμανούς. 
 
Πήγε κοντά τους και τους λέει, ''Παιδιά μου δεν είναι κρίμα να καταστρέψε δύο μοναστήρια; Δι' ευχών του αγίου μας πατρός αφήστε τα όπλα κάτω''. Εκείνοι την κοίταξαν κατέβασαν τα όπλα και έφυγαν αθόρυβα στα δέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες