Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ρίζες και αποανθρωπισμός, μέρος πέμπτο.

 http://www.thetoc.gr/images/articles/0/article_17894/upl53510e7501804.jpg

Επειδη η καταγγελία είναι καλή αλλά αν είναι μόνο καταγγελία είναι ανάπηρη, ποία είναι η λύση στο εδώ και τώρα λοιπόν; Μόνο η επιστροφή στις ρίζες του Έθνους και της Πατρώας Πίστης; 

Βεβαίως, διότι η Εθνική ταυτότητα και η Πίστη στον Τριαδικό Θεό όπως μας έγινε γνωστός μέσα από την Γραφή είναι η μόνη λύση στην γκρίζα αλήθεια τους. Η νέα τάξη πραγμάτων θα είναι μία ενιαία κοινωνία άχρωμη, πολιτισμικώς θολή, κοινωνικώς συγκρουσιακή, ιδεολογικώς ανύπαρκτη, εθνικώς μέσω της μετανάστευσης και της επιμειξίας αντεθνική έναντι όλων των Εθνών, θρησκευτικώς πολεμούσα τον Χριστιανισμό θεσμικώς πια, αυτό ήδη γίνεται σε άλλες χώρες όπου ο Σταυρός διώκεται από υπαλλήλους σε εταιρείες που φορούν αυτόν, ως δήθεν προσβολή του διπλανού. Αν τολμήσει κάποιος να ξεστομίσει ότι προσβάλεται από την ισλαμική μαντήλα στο δρόμο, τότε αυτός είναι φασίστας. Μόνο όταν θίγεται κάποιος από κάτι Χριστιανικό είναι προοδευτικός αλλιώς είναι σκοταδιστής, νεοναζιστής, ρατσιστής και λοιπά προπαγανδιστικά αστεία.

Αυτά τα νέα πολιτικά δόγματα είναι ήδη εδώ. Ο κατεδαφιστής των Εθνών και του Χριστιανισμού εργάζεται με υπομονή δεκαετίες ώστε να φτιάξει έναν νέο κόσμο εν είδει κράματος. Η πραγματικότητα παγκοσμίως είναι πως η πιο πολεμούμενη Πίστη ακόμη και ως αναφορά σε κάποια κράτη όπως η Βόρεια Κορέα, είναι ο Χριστιανισμός, αλλά κάποιοι είναι κλεισμένοι στον πνευματικό νανισμό τους ουρλιάζοντας για να τραβήξουν την προσοχή στην τιποτένια αλήθεια τους. Εγχώριοι μυστακοφόροι προτεστάντες, με ορθόδοξο προσωπείο, σκίζουν τα ρούχα τους για ένα κομμάτι αντίδωρο, άλλοι φροντίζουν να δοξάζονται όσο μπορούν από τον θρόνο γλάστρα που κατέχουν, κάνοντας το φυτό με επιτυχία και μάλιστα ακριβοντυμένο, άλλοι ακριβολογούν για τον αγιασμό, άλλοι για την τυπική διάταξη της ακολουθίας, άλλοι κάνουν βόλτες στην Αθήνα κοιτάζοντας τις βιτρίνες και δίνοντας χρήματα για πανάκριβες στολές όταν οι επισήμως 17.000 άστεγοι Έλληνες, πεθαίνουν από έναν πυρετό στη μέση της πρωτεύουσας. Ανήμποροι, μόνοι, βρεγμένοι από τη βροχή, ψημένοι από τη ζέστη το καλοκαίρι και 'μείς στον άθλιο κόσμο μας να δαγκώνουμε ο ένας τον άλλον για έναν Κανόνα που τον κάναμε δόγμα στη θέση του Χριστού!

Κανείς δεν ξέρει πια αν πρέπει να κλαίει ή να γελάει με τέτοιους κομπάρσους της αποκαλούμενης ορθοδοξίας. Μόνο όταν ανοίξουμε τα μάτια μας και διαβάσουμε λίγα εδάφια από την Αγία Γραφή, ίσως γίνουμε άνθρωποι. Προς στιγμήν είμαστε αποχαυνωμένες μονάδες αστών, με ορθόδοξο περιτύλιγμα. 

Επιστροφή στον Ιησού Χριστό λοιπόν, την μόνη αλήθεια, την μόνη λύση. Την μόνη οδό για να αναγεννηθούμε εν Αγίω Πνεύματι και να ξανά αποκτήσουμε το Πρόσωπο που θέλει ο Σωτήρας μας Ιησούς. Να γίνουμε κατά χάριν θεοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες