Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Καταδικάστηκε σε σταύρωση...


Ένας νεαρός άνδρας στη Σαουδική Αραβία πρόκειται να εκτελεστεί σύντομα με σταύρωση, μετά από την απόρριψη της τελευταίας έφεσης που είχε ασκήσει σε μία συνεδρίαση δικαστηρίου που έλαβε χώρα μυστικά, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Ο Ali Mohammed Al Nimr συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ήταν μόλις 17 ετών, κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην επαρχία Κατίφ, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες διαδηλώσεις.

Αργότερα, στο κατηγορητήριο προστέθηκαν παραβάσεις που σχετίζονταν με οπλοκατοχή και επιθέσεις, για τις οποίες ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ποτέ οποιαδήποτε απόδειξη.

O Ali κρατήθηκε αρχικά σε φυλακή ανηλίκων, όπου του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε δικηγόρο. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, στο συγκεκριμένο ίδρυμα έπεσε θύμα βασανιστηρίων που είχαν ως σκοπό να του αποσπάσουν μία ομολογία.

Τελικά, το έγγραφο που υπέγραψε αποτέλεσε τη βάση της καταδίκης του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποδείξεις πως εξαναγκάστηκε σε ομολογία. Ο Ali και η οικογένειά του άσκησαν έφεση, ωστόσο αυτή εκδικάστηκε χωρίς την παρουσία τους και με συγκάλυψη των στοιχείων που είχαν παρουσιάσει.

Σύμφωνα με τους International Business Times, που έφεραν στο φως την υπόθεση, ο νεαρός άνδρας βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών επειδή είναι ανιψιός του Sheikh Nimr al-Nimr, ενός 53χρονου σφοδρού επικριτή του καθεστώτος στη Σαουδική Αραβία και επιφανούς θρησκευτικού ηγέτη στο βασίλειο.
 
Πηγή: stoxos.gr
 
(Σχόλιο Εγκολπίου: Στην Σαουδική Αραβία ισχύει ο νόμος του ισλάμ, δηλαδή η σαρία. Αυτό το κράτος έχει άριστες σχέσεις με την δύση που κόπτεται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες