Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ISIS και επενδύσεις στην νότια Αλβανία.



Ένα εμπιστευτικό έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αλβανίας που δόθηκε στην δημοσιότητα από τα Αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρει πως υπάρχουν αποδείξεις για μεγάλες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων από πρόσωπα που έχουν σχέση με το ακραίο Ισλάμ και του ISIS. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ύποπτα πρόσωπα με αραβικά ονόματα, αγοράζουν μαγαζιά, σπίτια, επιχειρήσεις στις περιοχές Ελμπασάν, Λιμπράζντ και Κορυτσά. Μάλιστα οι επιχειρήσεις οι οποίες αγοράζονται από αυτά τα πρόσωπα (Αλβανοί με αραβικά ονόματα) εμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα με υψηλά κέρδη. Κέρδη τα οποία φαίνονται νόμιμα και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα ελεύθερα. Άλλες φορές για να δικαιολογήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούν και το ίδιο το κράτος. Εκμεταλλεύονται με συμβάσεις τα Δημοτικά παρκινγκ και εμφανίζουν μεγάλα κέρδη ενώ εισπράττουν πολύ λίγο έτσι μπορούν τα μεγάλα ποσά που έρχονται κρυφά, από τις Ισλαμικές χώρες, να δικαιολογηθούν. Το δημοτικό παρκινγκ στην Κορυτσά φαίνεται πως ανήκει στην κατηγορία αυτή.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν πως οι αλβανικές αρχές είναι σε επιφυλακή και πως αν αποδειχθούν οι υποψίες θα προχωρήσουν άμεσα σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι ύποπτοι.

Ένας βασικός λόγος για την αγορά ακίνητης περιουσίας είναι και η αποκατάσταση των πολεμιστών από Συρία που αποχωρούν από το πόλεμο στις περιοχές αυτές έτσι αργότερα θα υπάρχουν και πυρήνες για την οποιαδήποτε δράση τους.

Στην Κορυτσά που μας ενδιαφέρει και περισσότερο η δράση τους είναι έντονη και μάλιστα από την ευρύτερη περιοχή του Πόγραδετς και της Κορυτσάς υπάρχουν και πολεμιστές στην Συρία. Επιπλέον πολλοί θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν, πως ύποπτα άτομα όπως αυτά που περιγράφονται στα άρθρα αυτά, αναζητούν να αγοράσουν παντού και τα πάντα. Κυρίως έχουν συγκεντρωθεί στην αγορά των κατασχεμένων.

Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες