Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ορθόδοξοι; και επίσημα δείπνα.

Δείπνο στο Λονδίνο προς τιμήν της Α.Θ.Π.


Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, προσκεκλημένος του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου του Canterbury Justin Welby.



Χθες το βράδυ ο Παναγιώτατος το αφιέρωσε στην Ομογένειά μας. Τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο κεντρικό Λονδίνο, όπου αντηλλάγησαν προσφωνήσεις μεταξύ του Παναγιωτάτου και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου.



Κατόπιν η Ι.Α. Θυατείρων και Μ.Β., ο Σύνδεσμος Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μ.Β. και η Ομογένεια προσέφεραν επίσημο Δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου και της τιμίας συνοδείας του, σε μεγάλο ξενοδοχείο του κεντρικού Λονδίνου.



Παρευρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι, Αγγλικανοί κληρικοί, όπως επίσης και κληρικοί άλλων Ομολογιών, διπλωματικοί εκπρόσωποι πολλών χωρών, και πλήθος κόσμου, κληρικοί και λαϊκοί, περί τα 600 άτομα.
 http://www.archbishopofcanterbury.org/data/images/articles/2015_11/IMG_0170.JPG
Πηγή: anastasiosds.blogspot.gr, aktines.blogspot.gr
(Σχόλιο Εγκολπίου: Με συμπροσευχές, δείπνα σε ακριβά ξενοδοχεία, όταν υπάρχουν άστεγοι στο Λονδίνο που πεθαίνουν από το κρύο και την βία, δεν υπηρετείται ο Κύριος και Χριστός μας. 
Απλότητα Ευαγγελίου, πίστη καθαρή και απόλυτη, αγάπη κατά Θεόν, αυτά και πολλά άλλα λείπουν από την δήθεν εκκλησία σήμερα. 
Με φιέστες, πόζες για φωτογραφίες, τίτλους ''παναγιώτατος'' και λοιπά πομπώδη, δεν γίνονται οι πιστοί, Χριστιανοί όπως τους θέλει ο Ιησούς και Κύριος μας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες