Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο ηρωας μουσουλμάνος στη Κένυα.

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΣΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.
 
 
 
Την τελευταία του πνοή άφησε σε Νοσοκομείο του Ναϊρόμπι ο Μουσουλμάνος δάσκαλος Σαλάχ Φάραχ από την Κένυα.

Ο Κενυάτης δάσκαλος τον Δεκέμβριο ταξίδευε προς μια περιοχή της Κένυας, όταν το λεωφορείο που επέβαινε δέχθηκε επίθεση από την ομάδα Αλ Σαμπάμπ.

Η φανατικοί της Αλ Σαμπάμπ ζήτησαν από τους Μουσουλμάνους να χωριστούν από τους Χριστιανούς, αλλά κάποιοι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν μεταξύ των οποίων και ο Σαλάχ.

Αμέσως οι φανατικοί άνοιξαν πυρ κατά των Χριστιανών, με τον Σαλάχ να μπαίνει μπροστά ως ασπίδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις σφαίρες.

Λίγο πριν πεθάνει ο Σαλάχ μιλώντας στο BBC είχε δηλώσει: "Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν μαζί ειρηνικά ανεξαρτήτως θρησκείας."

"Είμαστε αδέλφια άσχετα αν έχουμε διαφορετική θρησκεία, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε ειρηνικά" είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ο ήρωας Σαλάχ.

Ο αδελφός του Κενυάτη δάσκαλου εξέφρασε την ελπίδα πως ο θάνατος του Σαλάχ, θα συμβάλει στη δημιουργία της θρησκευτικές αρμονίας στην Κένυα.

Πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες