Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το ISIS μας ανάγκασε να προσευχηθούμε και μετά μας βίασε.

http://www.womantoc.gr/content/articles/0/article_2859/oi-stratiotes-tou-isis-mas-anagasan-na-prosefxithoume-kai-meta-mas-viasan-mia-gynaika-afigeitai.col-8.jpg

H μόλις 21 ετών, Νάντια Μουράντ, ήταν ανάμεσα στις 5.000 γυναίκες της εθνοθρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι που αιχμαλωτίστηκαν κατά τις επιδρομές του ISIS στο βόρειο Ιράκ. Και, όπως αφηγήθηκε πριν από λίγες μέρες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Καΐρου, οι στρατιώτες τις είχαν αναγκάσει να προσευχηθούν, τις είχαν βιάσει και στη συνέχεια, τις είχαν πουλήσει ως σκλάβες του σεξ.

«Μας συμπεριφέρονταν χειρότερα κι απ' ό,τι αν ήμασταν ζώα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έκαναν ομαδικούς βιασμούς στα κορίτσια. Και πράγματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί».

Επίσης, κατά την επίσκεψή της στην Αίγυπτο, η Μουράντ ζήτησε από τον ισλαμικό κόσμο να ταχθεί ξεκάθαρα κατά του ISIS, εφόσον «κάνει βιασμούς και εγκλήματα γενοκτονίας στο όνομα του Ισλάμ».

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η κοπέλα ήταν φοιτήτρια σε χωριό του βόρειου Ιράκ, όταν στρατιώτες του ISIS συγκέντρωσαν όλα τα μέλη του Γιαζίντι, σκότωσαν 312 άνδρες μέσα σε μια ώρα και κράτησαν αιχμάλωτες τις μικρότερες σε ηλικία γυναίκες.

Στη συνέχεια, τις μετέφεραν στη Μοσούλη, όπου η Μουράντ μαζί με άλλες, κρατήθηκαν για τρεις μέρες, προτού μοιραστούν στους στρατιώτες. Κάποιες αυτοκτόνησαν. «Εγώ δεν μπορούσα να αυτοκτονήσω, αλλά ήθελα αυτοί να μη με αφήσουν να ζω άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κοπέλα αγοράστηκε ως σκλάβα από έναν άνδρα που είχε σύζυγο και κόρη και κρατήθηκε έγκλειστη σε ένα μικρό δωμάτιο.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να αποδράσει, ξυλοκοπήθηκε άγρια και υπέστη ομαδικό βιασμό από έξι στρατιώτες, προκειμένου να τιμωρηθεί. «Συνέχισαν να ασελγούν επάνω στο σώμα μου έως ότου έμεινα αναίσθητη», περιέγραψε.

Τελικά, κατάφερε να αποδράσει τον Νοέμβριο του 2014, έπειτα από τρεις μήνες βασανιστηρίων, και βρήκε καταφύγιο σε στρατόπεδο προσφύγων στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. 
 
Πηγή: womantoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες