Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

«Μην περιμένετε μέχρι η Τζιχάντ να φθάσει στο κατώφλι σας». Δραματική επιστολή Ιρακινής χριστιανής προς τους πολιτικούς της Δύσης.

Προσοχή το κείμενο συνοδεύεται από σκληρή φωτογραφία. Βλέπετε με δική σας ευθύνη.
 
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή είναι από μια νεαρή χριστιανή της Ασσυριακής Εκκλησίας, που μένει στην Αυστρία και η οποία, για προφανείς λόγους, επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη και απευθύνεται προς τους Αυστριακούς πολιτικούς, μέλη του κοινοβουλίου και άλλα λεγόμενα πολύ σημαντικά πρόσωπα:

Αγαπητοί …

Ως υπερήφανη Αυστριακή καταρχάς, και στη συνέχεια ως Ασσύρια χριστιανή ιρακινής καταγωγής, κάνω έκκληση σε εσάς να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην τρομακτική εθνοτική και θρησκευτική κάθαρση και τη φοβερή γενοκτονία που διαπράττεται, ειδικά αυτή τη στιγμή, κατά των χριστιανών στο Ιράκ και τη Συρία. Αυτή η συστηματική μαζική δολοφονία διαπράττεται από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές «ιερούς πολεμιστές» (τζιχαντιστές) των οποίων ο ηγέτης πριν από λίγες εβδομάδες, ανακήρυξε ένα νέο χαλιφάτο, το οποίο τώρα ονομάζεται IS, ή Ισλαμικό Κράτος.

Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω την Αυστρία ειδικότερα, μια χώρα που απολαμβάνει συνταγματικό καθεστώς με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές πηγές στο δίκαιο για τα θεμελιώδη δικαιώματά, μόλις και μετά βίας να αντιδρά στα τρομακτικά γεγονότα. Η άγνοια μπροστά σε μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, και στις πύλες της Ευρώπης, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου.

Πρόκειται για μια μαζική δολοφονία και μάλιστα ενός από τους πιο αρχαίους λαούς του κόσμου, μαζί με χιλιάδες χρόνια πολιτισμού, ενός που εκπροσωπεί μια παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ο οποίος τώρα έχει εκμηδενιστεί. Η χριστιανική μειονότητα στο Ιράκ είναι συνολικά μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες, που έχουν υπάρξει από τον πρώτο μ.Χ. αιώνα και σήμερα, είναι στο σημείο να έχει εγκαταλειφθεί σε ένα δρόμο από σφαγές και εκτελέσεις ώστε να περάσει στην αιώνια λήθη.


Μόνο λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που βία της ISIS παρέλυσε το Ιράκ, και έστειλε χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και οδήγησε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες μακριά από τα σπίτια τους.

Πριν από ένα μήνα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ κατέλαβε μεγάλα τμήματα με εκπληκτική ταχύτητα και κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, την Μοσούλη. Νινευή είναι το ασσυριακό όνομα για την πόλη της Μοσούλης, η οποία είναι ηλικίας πάνω από 2.000 ετών. Αυτή η πόλη ήταν η πατρίδα μιας χριστιανικής κοινότητας στο Ιράκ που κάποτε αποτελούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της χώρας.

Ωστόσο, η επέλαση αυτών των τζιχαντιστών δεν σταματά με την κατάληψη της Μοσούλης, αλλά προχώρησε περαιτέρω. Πριν από λίγες ημέρες κατέλαβαν την πόλη Qaraqosh [Bakhdida], στην οποία περίπου 50.000 χριστιανοί κατοικούσαν. Οι πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη Μοσούλη, τριπλασίασαν τον αριθμό των κατοίκων. Ήταν το Qaraqosh που έκανε τους Χριστιανούς από τη Μοσούλη και τα γύρω χωριά: όπως το Tall Kayf, το Bart Ella και το Karamlesh να βρουν ασφάλεια. Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν τελεσίγραφο προς τους χριστιανούς: Ζωγράφισαν το αραβικό γράμμα «N» (ن) στα σπίτια των Χριστιανών προκειμένου να σημαδέψουν τους «άπιστους», και ως εκ τούτου, να τους παραδώσουν σε εκτέλεση. Παρόμοια με τους Ναζί που σημείωναν τις ιδιοκτησίες των Εβραίων με το Αστέρι του Δαβίδ.


Το αραβικό γράμμα «N» (ن) σημαίνει «Ναζωραίος», ένας υποτιμητικός όρος για τους Χριστιανούς. Στην πραγματικότητα, έτσι χαρακτηρίζονται στο Κοράνι. Εκτός από το γράμμα «Ν», έγραψαν : «Αυτό το σπίτι ή αυτό το ακίνητο ανήκει στο ισλαμικό κράτος».

Οι τζιχαντιστές έδωσαν στους “άπιστους” τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις:

1 Ασπαστείτε το Ισλάμ.

2 Πληρώστε το jizyah, ή «φόρο της θρησκείας», που όμως είναι τόσο υψηλός που είναι δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά.

3 Φύγετε και αφήστε τα πάντα πίσω.

4 Πεθάνετε από το ξίφος.


Αυτό είναι ακριβώς που ορίζει το Κοράνι για την αντιμετώπιση των Χριστιανών και των Εβραίων. Είπαν στους χριστιανούς να εγκαταλείψουν την πόλη, χρησιμοποιώντας ακόμη και τα ηχεία που έχουν οι μιναρέδες των τζαμιών της πόλης.

Η προθεσμία εντός της οποίας οι Χριστιανοί έπρεπε να αποφασίσουν τι θα κάνουν ήταν είκοσι τέσσερις ώρες. Όποιος δεν κατάφερε να πάρει μια απόφαση, τον εκτελούσαν με τον πιο βάναυσο τρόπο. Με τον τρόπο αυτό, οι «ευσεβείς» τζιχαντιστές χρειάστηκαν μόνο είκοσι τέσσερις ώρες για να καταστήσουν την πόλη, στην οποία οι Χριστιανοί κατοικούσαν για 2.000 χρόνια, μια πόλη «καθαρή» από χριστιανούς.

Ένας ολόκληρος λαός δολοφονείται και κακοποιείται σήμερα υπό την κραυγή «Allahu Akbar». Μια ολόκληρη θρησκεία σβήνεται. Όποιος δεν ανήκει στη θρησκεία των τζιχαντιστών, απλά αποκεφαλίζεται. Χριστιανοί, Yazidi, Shabak, Σιίτες και Σουνίτες, ακόμη, όποιος δεν συμβαδίζει με τον δικό τους ιδεατό τύπο, σφαγιάζεται και εκτελείται με τον πιο βάναυσο τρόπο.


Θα ήθελα να σας ζητήσω, στο όνομα της ανθρωπότητας, να σώσετε αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις μειονότητες. Αυτή τη στιγμή, 100.000 Yazidi έχουν κλειστεί στο Όρος Sinjar, χωρίς τροφή και νερό. Μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την πείνα και τη δίψα. Εν τω μεταξύ, 150.000 Χριστιανοί έχουν καταφύγει στο Αρμπίλ. Οι εκκλησίες και τα σπίτια άλλων χριστιανών στο Αρμπίλ, είναι ήδη τόσο υπερπλήρεις που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αφίξεις.

Οι άνθρωποι ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και περνάνε την νύχτα τους στους δρόμους. Παιδιά και βρέφη ουρλιάζουν από την πείνα και την κούραση. Αισθάνονται μισητοί και ανεπιθύμητοι.Είναι ξένοι στη δική τους χώρα. Με τις εξευτελιστικές και απάνθρωπες ενέργειες των τζιχαντιστών, η ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους ποδοπατείται με την κυριολεκτική έννοια της φράσης αυτής.


Αγαπητοί …

Σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, γυναίκες και “άπιστοι” πωλούνται ως σκλάβοι του σεξ στην αγορά των φανατικών ισλαμιστών τζιχαντιστών. Επιπλέον, οι άνδρες τους αποκεφαλίζονται μπροστά στα μάτια τους, και τα παιδιά τους κακοποιούνται. Πρόκειται για γενοκτονία, που δεν συμβαίνει εδώ να είστε σίγουροι, αλλά συμβαίνει τώρα.

Ακόμα και το Αρμπίλ δεν είναι πλέον ασφαλές. Την Παρασκευή 8 του Αυγούστου του 2014, μίλησα με τον ξάδελφό μου εκεί μέσω τηλεφώνου. Μου είπε ότι εκείνο το βράδυ, είχαν ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες τους, και θα έφευγαν προς την κατεύθυνση της Diana(Diana είναι ένα χωριό στο βόρειο Ιράκ, στο Κουρδιστάν. Μία από τις μεγαλύτερες εθνοτικές ομάδες στη πόλη είναι Χριστιανοί). Αλλά δεδομένου ότι είναι σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, θα επιχειρήσουν μια περαιτέρω διαφυγή από εκεί για το Ιράν. Αυτή τη στιγμή, η φυγή προς το Ιράν είναι η μόνη δυνατότητα που έχει απομείνει για έξοδο από το Ιράκ. Έτσι, είπε ότι δεν υπάρχει πλέον ζωή για τους χριστιανούς στο Ιράκ. Έτσι, επομένως, περιορίζεται στο να κάνει ένα άγνωστο ταξίδι προς έναν άγνωστο προορισμό, προκειμένου να ξεφύγουν τον αποκεφαλισμό.

Ωστόσο, προκύπτει ένα ερώτημα: Και μετά τι;


Μόνο η οικογένειά μου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο, αποτελείται από 40 ενήλικα άτομα συν 20 παιδιά και εφήβους ηλικίας 3-18 ετών. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες χριστιανικές οικογένειες που ψάχνουν παρόμοιες οδούς διαφυγής. Ταξιδεύουν προς “το πουθενά”. Πρέπει να τους βοηθήσουμε και όχι απλά να κοιτάξουμε προς την άλλη πλευρά! Δεν πρέπει απλώς να δούμε την κατάσταση σαν να ένα σεισμό απέναντι στον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έτσι ώστε μπορούμε να θρηνήσουνε αργότερα, στην λειτουργία της Κυριακής.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος διωγμός που εμείς οι χριστιανοί έχουμε βιώσει σε αυτή την περιοχή, αλλά αυτή εδώ η γενοκτονία, σίγουρα θα είναι η τελευταία για την Χριστιανοσύνη στο Ιράκ, και ως εκ τούτου για τους χριστιανούς της Συρίας, αν συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα για να σταματήσει.

Έχω ήδη βιώσει έναν τέτοιο διωγμό χριστιανών από πρώτο χέρι και ακόμα, μετά από 24 χρόνια, υπάρχουν στην μνήμη μου ζωντανές τρομακτικές αναμνήσεις και εμπειρίες. Ήμουν πολύ τυχερή που κατάφερα και έζησα και στη συνέχεια ήρθα εδώ στην Αυστρία. Αλλά μόνο επειδή τώρα είμαστε στην Αυστρία, και μακριά από το πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρούμε αυτή τη γενοκτονία ως κάτι μοιραίο.


Αγαπητοί …

Παρακαλώ χρησιμοποιήστε την επιρροή που πηγάζει από την περίοπτη θέση σας! Ας οργανώσουμε προμήθειες ανακούφισης και ας είμαστε γενναιόδωροι στην αποδοχή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία, έναν διωκόμενο λαό στον οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Αλλά σας παρακαλώ να υποβάλετε παρατηρήσεις σε διεθνές επίπεδο υπέρ της χώρας μας, υποστηρίζοντας την πολιτική και την στρατιωτική πάλη ενάντια στους ισλαμιστές τζιχαντιστές. Ο πολιτισμός είναι σε κίνδυνο. Μην περιμένετε μέχρι η Τζιχάντ να φθάσει στο κατώφλι μας. Σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε τις παρατηρήσεις μου.
 
Πηγή: aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες