Δεν υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος σωτηρίας, εκτός από το να εξομολογείται ο καθένας σε πατέρες με πολλή διάκριση και από αυτούς να παίρνει οδηγίες για την αρετή και να μην ακολουθεί το δικό του θέλημα.

(Άγιος Ιωάννης Κασσιανός ο Ρωμαίος.)







Τούτον Δανιήλ υιόν ανθρώπου λέγει είναι, ερχόμενον πρός τον Πατέρα, και πάσαν την κρίσιν και την τιμήν παρ'εκείνου υποδεχόμενον

(Αποστολικαί Διαταγαί, Ε΄, ΧΧ 10, ΒΕΠ 2,92)
Αγία τριάδα


Εθεώρουν έως ότου θρόνοι ετέθησαν και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν... εθεώρουν εν οράματι της νυκτός και ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών εφθασε...

(Δανιήλ Ζ', 9 και 14)



"Πιστεύοντες εις ένα Θεόν εν Τριάδι ανυμνούμενον, τας τιμίας Αυτού εικόνας ασπαζόμεθα."

(Πρακτικά εβδόμης Οικουμενικής συνόδου, Τόμος Β' σελ. 883)

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πέθανε από ασιτία που της επέβαλε η αρχηγός της σέκτας.

Γυναίκα από τη Ρωσία που είχε προσχωρήσει σε σέκτα ύστερα από διαζύγιο, πέθανε από ασιτία που της επέβαλε η αρχηγός της.


Η σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου Έλενα Σμοροντίνοβα 35 ετών, εντάχθηκε στη σέκτα του Sai Baba, ύστερα από τον οδυνηρό χωρισμό από το σύζυγό της. (Φωτο: CEN)

Γνωστοί και φίλοι της ισχυρίζονται ότι από τότε που εισχώρησε στην οργάνωση Sai Baba στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ στη νοτιο-κεντρική Ρωσία πριν από δύο χρόνια, η Έλενα διέκοψε κάθε επαφή μαζί τους.

Αρχηγός της ομάδας ήταν η πρώην σχεδιάστρια μόδας και ψυχολόγος Έλενα Μπαϊκοβα, γνωστή επίσης και ως Λόλα-Λίλα.

Η Μπαϊκοβα ισχυρίζεται ότι είναι πληρεξούσιος αντιπρόσωπος του γκουρού Sathya Sai Baba που πέθανε το 2011.

 
Ο λεγόμενος πνευματικός ηγέτης και «παγκόσμιος διδάσκαλος» Sathya Sai Baba, αρχηγός της ομώνυμης καταστροφικής πνευματικώς λατρείας (cult)

Μία από τις φίλες της Σμοροντίνοβα ανέφερε ότι η Λόλα υπέβαλλε σε πολλές δοκιμασίες την Έλενα, εξαναγκάζοντάς την ν’ ακολουθεί μακρές περιόδους ασιτίας και της απαγόρευε να έχει επικοινωνία με τους στενούς της φίλους.

Η Έλενα κατόρθωσε να επιβιώσει ύστερα από αρκετές τέτοιες δοκιμασίες της Λόλα.

Η τελευταία και θανατηφόρα εντολή που της ανατέθηκε αφορούσε τρεις εβδομάδες πλήρους ασιτίας, με τις δύο πρώτες εβδομάδες χωρίς καν νερό.

Η Έλενα φέρεται να είχε ζητήσει από τη Λόλα να διακόψει τη «νηστεία» αλλά τελικά πέθανε από αφυδάτωση και υποσιτισμό. Έκτοτε η Λόλα εξαφανίστηκε, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες επηρεασμού ατόμου σε αυτοκτονία.

Πηγή: aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Αναγνώστες